Intrebari frecvente

  1. Ce contraindicații are ozonul?
    1. Deficit semnificativ de glucoză-6-fosfat dehidrogenază (favism). Aceste persoane nu ar trebui să primească acest tratament, deoarece ar putea apărea o oxidare a celulelor roșii din sânge, cauzând hemoliză, datorită faptului că nu au sisteme de protecție împotriva oxidării;
    2. Hipertiroidism
    3. Stări convulsive
    4. Afecțiuni hemoragice (hemoragii externe sau interne)

    ÎNSĂ ACESTE CONTRAINDICAȚII SUNT VALABILE DOAR ÎN CAZUL PROCEDURII DE AUTOHEMOTERAPIE MAJORĂ.
  2. Ce reacții adverse există?
    Ozonul nu este un medicament și, ca atare, nu provoacă efecte secundare, nu produce reacții alergice și, în general, nu au fost descrise interacțiuni cu alte medicamente. Administrarea ozonului este bine tolerată de către pacienți. Numai în cazuri excepționale, stimulul dureros indus de puncția acului sau percepția de către pacient a propriului sânge poate provoca pacientului o criză vagală (bradicardie, presiune scăzută și transpirație) care este tranzitorie și nu necesită tratament farmacologic
  3. Se poate face ozonoterapie și pentru persoanele care nu au o patologie anume?
    Da, ozonoterapia se poate face și persoanelor tinere sau fără o patologie anume, deoarece este un antioxidant natural, contribuind la starea generală de sănătate.
  4. În cât timp se vor vedea efectele tratamentului cu ozon?
    Efectele se pot vedea încă de la prima ședință, însă nivelul maxim de eficacitate va fi atins după 5-6 ședințe
  5. În cât timp se vor vedea efectele tratamentului cu ozon?
    Da, ozonoterapia se poate face și persoanelor tinere sau fără o patologie anume, deoarece este un antioxidant natural, contribuind la starea generală de sănătate.
  6. La ce interval de timp trebuie repetate procedurile de ozonoterapie?
    Procedurile sunt recomandate a fi repetate la 6 luni sau se poate face câte o ședință de întreținere o dată la 3-4 săptămâni dupa prima sesiune.